Statisztika korrepetálás-szakdolgozat, műhelymunka, beadandó

SPSS Guru

SPSS Guru

Fontos tudnivalók

2017. szeptember 17. - SPSSguru

Ki vagyok én?

21 éves pszichológus hallgató, aki egy éve foglalkozik az egyetem mellett SPSS-szel és szakdolgozattal kapcsolatos korrepetálással.

Ki vagy te?

Olyan alap-vagy mesterképzésre járó hallgató, akinek SPSS-t kell használnia a műhelymunkája/szakdolgozata/egyéb beadandója elkészítéséhez, és hajlamos vagy némi bizonytalanságra, ha statról van szó. Emellett jó, ha sokat vagy netközelben, hiszen elsősorban Facebookon-messengeren, vagy e-mailen keresztül tudok neked segíteni.

Miben tudok segíteni?

- szakdolgozat/egyéb beadandó (pl.: műhelymunka) statisztika fejezetének átnézése, jelzem ha hibát találok, és hogy hogyan tudod javítani

- diagramkészítés, eredmények összefoglalása a statisztikai részben a témának megfelelően

- meglévő adatokhoz segíteni kiválasztani a statisztikai próbákat, azokat lefuttatni, kijelölni a szignifikáns eredményeket, teljes hivatkozást írni, mindenhez magyarázni

- szakdoga bármely részében apróbb segítség fogalmazásban, eredmények magyarázásában, ötletelés kb. bármely fejezethez

- segédanyagot is kapsz, amiben minden benne van, hogy a sok-sok magyarázat mellé legyen valami támpontod akkor is,ha épp önállóan dolgozol

A legjobb ha megkeresel, mikor még nagyon az elején vagy, és együtt kitaláljuk, hogy hogyan állítsd úgy össze a kérdőívet, hogy az statisztikailag is megfelelően elemezhető legyen. Így végig tudok segíteni, és nem kell utólag feleslegesen javítgatnod a hibákat. Ha a statisztika mellett a módszertannal, esetleg a szakirodalomkereséssel, hivatkozással kapcsolatban is vannak kételyeid, ezekben is szívesen segítek.

Miben nem tudok segíteni?

Teljes beadandó megírását nem tudom vállalni. Ilyen esetekben neked kell tudni, hogy mihez kaptad a feladatot, milyen megoldást várnak el. Azonban, ha egy-egy definícióban, adott próba lefuttatásában vagy bizonytalan, azt szívesen elmagyarázom.

Milyen bejegyzéseket fogsz itt látni?

Itt a blogon próbálok minél több hasznos segédanyagot közzétenni, kezdve az alapokkal, egészen a komplexebb próbákig. Igyekszem érthetően, felesleges információk nélkül összefoglalni egy-egy témakört, és kézzelfogható, hétköznapi példákkal, képekkel illusztrálni azokat. Emellett az egyes próbák SPSS-es lefuttatásáról videókat is fogok csatolni, amiket előtte én megnézek, hogy biztosan jók-e, így nem kell órákat a youtube előtt töltened.:)

Hogyan tovább?

Lehet, hogy olyan kérdésed van amire nem válaszoltam a fentiekben. Ha így van, írj rám bátran messengeren és megbeszéljük!

A bejegyzés trackback címe:

https://spssguru.blog.hu/api/trackback/id/tr1012872196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Pálma 2017.12.17. 23:34:03

sziaaa
segítégedre lenne szükségem

SPSSguru 2017.12.19. 00:55:01

@Horváth Pálma: Szia! Facebook-on megtalálsz SPSS Guru néven, rajzolt szőke lányos profilképet keress!:) Ott tudunk üzenetben beszélni.:)
süti beállítások módosítása